فولاد مبارکه میتواند اقتصاد فولادی را جایگزین اقتصاد نفتی کند
آیین گرامیداشت سیودومین سالگرد افتتاح شرکت فولاد مبارکه با حضور مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره، جمعی از معاونان و مدیران و کارکنان شرکت و با حضور افتخاری محمدحسن عرفانیان مجری طرح فولاد مبارکه، روز یکشنبه 23 دیماه، در محل برگزاری همایشهای فولاد مبارکه برگزار شد.
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه ؛ محمدیاسر طیبنیا، در این آیین با طرح سؤالاتی درباره عملکرد هریک از کارکنان در سال گذشته گفت: حدیث «حاسِبوا أنْفُسَکُم قَبلَ أنْ تُحاسَبوا؛ به حساب خود رسیدگی کنید پیش از آنکه به حساب شما رسیدگی کنند» از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) به ما میآموزد که باید قبل از محاسبه دیگران، به ارزیابی عملکرد خود دقت نظر داشته باشیم. بزرگ شدن روحی آدمها به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما بزرگ شدن انسان یک مفهوم متفاوت و بهمعنای بزرگ شدن روح و قلب است. «کارِ بامعنا» کلید این بزرگ شدن است.
آیا معنای کارِ ما در فولاد مبارکه صرفاً تولید فولاد و ورق فولادی است؟
وی ادامه داد: باید از خود این سؤال را بپرسیم که معنای کارِ ما در فولاد مبارکه چیست. آیا صرفاً تولید فولاد و ورق فولادی کافی است؟ میتوان پاسخ داد که خوب است، اما کافی نیست. رشد اقتصادی کشور نیز خوب است، اما کافی نیست.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ابراز کرد: ما حداقل ۳۵ تا ۴۰ درصد زمان بیداری خود را در محیط کار میگذرانیم و معنای کارِ ما تأثیر زیادی بر احساس رضایت و نتیجهمندی ما دارد. کسانی که کارِ بامعنا دارند، هم احساس رضایت بیشتری میکنند و هم کار نتیجهمند دارند. اگر امروز در قالبِ مفهوم کار متعالی، به دنبال هر چه سریعتر به مدار آوردن پروژه نورد گرم شماره ۲ باشیم، به کشور کمک خواهیم کرد، زیرا این پروژه اشتغالزایی را افزایش میدهد که ثمرات زیادی به همراه دارد.
هریک از ما هم میتوانیم در فولاد مبارکه یک امیرکبیر باشیم
وی افزود: بیستم دیماه سالروز شهادت امیرکبیر بود، انسانی بزرگ که تا پای جان برای کشورش هزینه داد. هریک از ما هم میتوانیم در فولاد مبارکه یک امیرکبیر باشیم. فولاد مبارکه میتواند نقش بیبدیلی در اقتصاد کشور داشته باشد و اقتصاد فولادی را جایگزین اقتصاد نفتی کند. ایران جایگاه دهم تولید فولاد را در دنیا دارد و در ۱۱ماهِ سال ۲۰۲۴ حدود ۲۸ میلیون تن فولاد تولید کرد که بخش مهمی از آن به همت کارکنان فولاد مبارکه صورت گرفته است. اگر تلاش کارکنان فولاد مبارکه نبود، رکوردهای بزرگ در زمان غیرپیک مصرف انرژی گاز و برق به ثبت نمیرسید، این افتخارآفرینیها محقق نمیشد و کشور نمیتوانست جایگاه خود را حفظ کند.
طیبنیا اضافه کرد: فولاد مبارکه بهمثابه موجودی جاندار است و اگر آن را در قامت انسان زنده توصیف کنیم، امروز ۳۲ ساله شده است. باید بررسی کنیم که این صنعت از نظر روحی نیز بزرگ شده یا خیر. باید از خود بپرسیم تاکنون چه تلاشهایی کردهایم که فولاد مبارکه دچار افول نشود.
وی افزود: برآورد امروز بنده این است که تلاشهای کارکنان و بنیانگذاران فولاد مبارکه به ثمر نشسته و علیرغم اینکه این شرکت طی سالهای گذشته با ناترازیهای مختلفی اعم از حملونقل، مواد اولیه، گاز، برق و آب روبهرو بوده، امروز بزرگ شده و به بلوغ رسیده است. ازجمله مصادیق این بلوغ و بزرگ شدن این است که اکنون بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور را در مدار تولید قرار داده، در مسیر حل مشکل آب خود و حتی صنعت استان اصفهان گام برداشته و فاز نخست پروژه انتقال آب از دریای عمان را به پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصدی رسانده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: فولاد مبارکه در تقویت حوزههای حملونقلی، دانشی و تحولی، اقدامات مؤثری انجام داده و در واقع میتوان گفت فولاد مبارکه در حوزههایی که کشورهای توسعهیافته و شرکتهای پیشرو گام برداشتهاند، حرکت کرده و عقب نمانده است. همچنین ما با راهاندازی معادن کوچک در نقاط مختلف کشور و خرید سهام شرکت صنعتی و معدنی اُپال، تأمین پایدار مواد اولیه موردنیاز خود را تضمین کردهایم.
وی گفت: فولاد مبارکه امروز بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور است، افتخارات و تحولات خوبی در کشور رقم زده و ما بهخوبی میفهمیم که بنیانگذاران فولاد مبارکه چه سختیهایی کشیدهاند.
حفظ جایگاه قهرمانی سختتر از به دست آوردن قهرمانی است
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: رکوردها و افتخارات فولاد مبارکه از اهمیت زیادی برخوردار است؛ اما همیشه سختتر از به دست آوردن قهرمانی، حفظ جایگاه قهرمانی است و این امر درخصوص رکوردهای تولید فولاد مبارکه نیز صدق میکند. باید با ایجاد معنا در کار، این افتخارات را حفظ کنیم.
پیگیری برای تقویت شرایط بازنشستگان
وی افزود: پیگیریهای لازم برای تقویت شرایط معیشتی بازنشستگان عزیز فولاد مبارکه در دستور کار قرار دارد و از طریق مراجع قانونی، حقوقی و صندوق بازنشستگی فولاد، پیگیرِ همه راهها برای تقویت شرایط آنان هستیم و توانستهایم مجوزهایی برای بهبود و تقویت معیشت بازنشستگان عزیز اخذ کنیم.
فولاد مبارکه صرفاً یک شرکت نیست، بلکه یک خانواده بزرگ است که در آن تکتک افراد نقشی مهم دارند
طیبنیا اضافه کرد: در خصوص کارکنان گرانقدر فولاد مبارکه نیز همواره تلاشمان این بوده است که بهلحاظ معیشتی، آنچه را از دستمان برمیآید تا حد ممکن انجام دهیم؛ زیرا همه افتخارآفرینیها مرهون زحمات کارکنان زحمتکش است. ما از کارِ بامعنا و کارِ فرهنگی غنی صحبت میکنیم و اگر میگوییم به فکر کارِ بامعنا باشیم، درعینحال تلاش کردهایم فرهنگ رسیدگی به کارگران و کارمندان فولاد مبارکه را نیز نهادینه کنیم. باید به این نکته توجه داشته باشیم که فولاد مبارکه صرفاً یک شرکت نیست، بلکه یک خانواده بزرگ است که در آن تکتک افراد نقشی مهم دارند.
مجری طرح مجتمع فولاد مبارکه در آیین گرامیداشت سیودومین سالروز افتتاح این شرکت:
فولاد مبارکه محصولِ کارِ بامعناست
در آیین بزرگداشت سیودومین سالروز افتتاح شرکت فولاد مبارکه، محمدحسن عرفانیان، بنیانگذار و مجری طرح شرکت فولاد مبارکه در دوران ساخت، در دلنوشتهای با مدیرعامل، معاونان و کارکنان فولاد مبارکه اینچنین سخن گفت:
«رَبَّنَا إِنَّکَ تَعْلَمُ مَا نُخْفِی وَمَا نُعْلِنُ وَمَا یَخْفَى عَلَى اللَّهِ مِنْ شَیْءٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا فِی السَّمَاءِ؛ خدا یا تو آنچه را که ما پنهان میداریم و یا آشکار میسازیم بهخوبی میدانی و هیچچیز در زمین و آسمان بر خدا مخفی نمیماند.»
«ای هستی که در خدمت ما هستی و من بهدرستی باور دارم که میدانی و میآموزی آنچه پنهان و آشکار است؛ چراکه چیزی پنهان بر طراح در زمین و آسمان نیست.»
تبریک به خودم و به شما به مناسبت سالروز به ثمر رسیدن نهال پرثمری که پیشکسوتان شما و شما کاشتید و نگهبانی میکنید. متشکرم از اینکه از من به نام «بنیانگذار فولاد مبارکه» یاد میکنید. میدانید. این نام به من اجازه میدهد که هر وقت خدمت شما میرسم سخنی داشته باشم؛ اما من سخن تازهای برای شما ندارم. سخنی کهنه دارم که از آن غفلت شده است. این سخن کهنه یک کتاب است و امکان بسط آن در این زمان محدود وجود ندارد.
من امروز سخنگوی ۲ میلیون نفر-ماه هستم که این بنا را بنیان گذاشته است؛ فولاد مبارکه محصولِ کار بامعناست. من این کلیدواژه زیبا را از محققان نیروی انسانی فولاد مبارکه وام گرفتهام.
اقامه فولاد مبارکه برای ما و شما رنج بوده، اما توأم با سختی نبوده است. بزرگترین سختی که دامن همه ما را گرفته «جهل» است؛ همان چیزی که حضرت ابراهیم را بتشکن کرد. ابراهیم آن ابَرمرد بهشدت صبور، مسئول، غمخوار و امیدوار مجسمهای به نام بت را نشکست، بلکه جهل را شکست. جهل بشریت چیست که هنوز ادامه دارد؟ هستی میهمانپذیر تمامعیار بینیازکننده خاصه بشر است؛ اما بشر متکی به سفر اکتسابی از اجداد بر این باور است که بخش کوچکی از زمین و هستی محصول دارد و بقیه بیحاصل، به تعبیر قرآن «غیرذیزرع» است.
ابراهیم برای ابطال این نگرش به هستی و زمین، هاجر و اسماعیل یعنی زن و فرزند خود را به وادی به نام مکه در پای کوه صفا و مروه که ظاهراً بیحاصل و «غیرذیزرع» بود برد و در آنجا نمادی به نام خانه خدا و آیینی بنام مکه را سامان داد و زن و فرزند خود را بدان نماد و آیین آموزش داد و این پیام را برای جهانیان فرستاد که مکه میتواند امنتر از فلسطین و بیتالمقدس باشد؛ اما بهجز اندکی در دنیا، کسی این پیام را درنیافته و خود را در چنگال مالکیت و انحصار گرفتار کرده است و با آنکه اقوام بسیاری مثل هود و عاد و ثمود مدفون شدهاند و باستانشناسان از علل آن آگاهی دادهاند، باز هم بشر از این جهل رهایی نیافته است.
خاطرات زیادی در مورد برپایی فولاد مبارکه از این جهل دارم که نماد سختیهای دوران ما بوده است و مطمئنم نسل امروز هم این گرفتاری را دارد.
مرحوم هاشمی، رئیسجمهوری وقت، دو بار از فولاد مبارکه بازدید و آن را افتتاح کرد. در افتتاح اولین ذوب من سالن فولادسازی را نشان دادم و گفتم این مجتمع برای ظرفیت ۶ میلیون تن در حال ساخت است. ایشان با گذاشتن انگشت روی بینی به علامت «هیس» گفت: «فقط به فکر راهاندازی ۲.۳ میلیون تن باش. مملکت ظرفیت شنیدن این حرف را ندارد و معتقد است راه نخواهد افتاد.» گفتم: «جناب هاشمی من و شما فولاد را نمیشناسیم، اما هر دو گوسفند را میشناسیم. ورق فولاد مبارکه بهمثابه فضولات گوسفند است، مفید و اقتصادی. تولید ورق در این مجتمع بر عهده من است؛ اما شما به دنبال دیگر محصولات گوسفند مثل گوشت، استخوان، مغز، دل، روده و حتی دنبلان آن باشید.» وی در هم فرورفت و چیزی نگفت. تا اینکه ایشان در افتتاح خط نورد گرم پاسخ من را داد و گفت: «همه خبرگان بر این باور بودند که فولاد مبارکه راه نمیافتد و اگر هم بیفتد غیراقتصادی است. من به فردی چهلساله که با رگ گردن سخن میگفت اعتماد کردم امروز میفهمم که در مملکت تواناییهایی است که بر من رئیسجمهوری پوشیده است.» و اضافه کرد: «من در دفترم تحت تأثیر ساخت فولاد مبارکه حرکت صنعت را میبینم.» و نگفت میخوانم.
ازجمله دیگر خاطرات، مربوط به مرحوم ترکان است که فردی با تفکرات استراتژیک بود. وی در بازدید از فولاد مبارکه مات بود و هیچ سخن نگفت. وقت خداحافظی گفت: «جانت در خطر است». پرسیدم: «چرا؟» گفت: «مملکت تو را تحمل نمیکند، زیرا ۲۰ سال جلوتر هستی».
حال من نمیگویم شما کارکنان فولاد مبارکه جانتان در خطر است، ولی میگویم شما دائماً در سختی به سر میبرید، زیرا بیش از ۲۰ سال است که سرآمد هستید. همکاران من ایران صنعتی نشده است. سه نهاد صنعتی مانند سپاه، انرژی هستهای و فولاد مبارکه وجود دارد که بهصورت نماد باقی مانده و هنوز رسالت صنعتی کردن ایران را انجام ندادهاند؛ همچنان از واژه مقاومت استفاده میکنند. طبیعی است که در مقاومت شکست نیست؛ اما عقبنشینی هست، سختی هست.
شاخص صنعتی شدن چیست؟ شهرداری قسمتی از پیادهراه را با سنگهایی شیاردار که راهنمای نابینایان باشد مفروش کرده است؛ اما موتورسواران برای فرار از ترافیک از روی همان خط عبور یا روی آن پارک میکنند. در این شرایط نابینا تصادف میکند. صنعت ابزار اعتلای فرهنگ است؛ چراکه موظف به نتیجه است و نه وظیفه و آنقدر با فرایند کار میکند تا به نتیجه برسد؛ یعنی همآوازی با هستی یعنی نماز، یعنی انسانیت. پس این وظیفه قبل از آنکه وظیفه ارشاد باشد، وظیفه صنعت است. فولاد مبارکه چه کند؟ کارِ بامعنا.
کارِ بامعنا یعنی ساختن ساختاری که نرمافزار، سختافزار و نیروی انسانی آن دارای استراتژی همآواز با هستی و تضمینکننده آن باشد. به عبارت دیگر فولاد مبارکه دارای ساختاری موظف به نتیجه است.
در ساختار موظف به نتیجه چیزی به نام کارکنان وجود ندارد؛ همه مسئول هستند؛ همه مسئول به نتیجه هستند و هیچکس حق ندارد تا به نتیجه نرسیده است از پای بنشیند.
قرآن خود را هدی و نور معرفی کرده است. یعنی هدایت مبتنی بر آدرس معین. رسول را هدی و موعظه معرفی کرده است؛ یعنی هدایت نمادین. یعنی نمونه شاهد. تعبیر قاسم سلیمانی از شهید آن بود که در دوران حیات باید نمونه شاهد یا نمونه استاندارد یا انسان کامل باشد تا پس از مرگ نام شهید بگیرد.
فولاد مبارکه بهعنوان نمونه شاهد، نباید آهن را ورق ببیند، بلکه باید آن را ابزار اقامه قسط بیند. افتخار فولاد مبارکه این نیست که آب مصرف نمیکند، بلکه افتخارش این است که باور دارد از آب همهچیز زنده است و آب مایه حیات زمین است. ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد مترمکعب بارندگی در سال در سرزمین ایران، میتواند استقرار و همزیستی بسیار بیشتری از انسان جمادات، حیوان و گیاه را پذیرا باشد. چراکه نهرها رام بشر است، همانطور که آهن نیز رام بشر شده است. مشکل در ساختار مالکیتگرا و انحصارطلب است که در هستی ظلم تعبیر میشود و قوم ظالم را از بین میبرد که فرونشست هشدار آن است.
افتخار فولاد مبارکه سودآوری بیشتر برای سهامدار نیست، بلکه این باور است که خرد که ریشه در علم دارد، بدون بصیرت علم را به تجربه درآورده است و پاسخگوی همآوازی با هستی نیست. بهعنوان نمونه شاهد، باید بستر جاری شدن علم از دانشگاه به سطح جامعه که کورکورانه راه تجربه را پیش گرفته، فراهم آورد؛ چراکه اگر چنین شود، بهرهوری از این سرزمین همواره دارای مازادی است که انسان غبطه کفران نعمت دارد.
در آمار میخوانیم که ایران یک درصد جمعیت دنیا، ۱۰ درصد منابع دنیا و یکدهم درصد از تولید ناخالص دنیا را دارد، این همان نقص ساختاری است که اگر فولاد مبارکه به رفع آن همت نگمارد، نقص همچون علف هرز بر محصول فائق خواهد شد.
وقتی فولاد مبارکه به اولین ورق دست یافت، خبرنگاران سؤال کردند که چه پیامی برای ملت داری. گفتم: «مسئله ورق بهعنوان یکی از هزاران مشکل مملکت حل شد، بشتابیم برای حل مسائل بر زمین مانده.» آنچه ابراهیم در مکه نماد کرد و حضرت محمد (ص)، در غدیر حکمرانی کرد که تا چنین که هست، نباشد.
عرفانیان در پایان به آیاتی از قرآن اشاره کرد و گفت: بترسید از آن روزی که هستی که در خدمت شماست و بینیاز کننده شما بوده است با شما عبوسانه برخورد کند.
من بابت تمام کارهای نکردهای که باید میکردم و موجب سختیهایی برای شما همکاران و حتی پیشکسوتان شما شدم از شما حلالیت میطلبم.
رئیس هیئتمدیره شرکت فولاد مبارکه:
فولاد مبارکه صنعتی صنعتساز است
رئیس هیئتمدیره شرکت فولاد مبارکه در حاشیه آیین گرامیداشت سیو دومین سالگرد افتتاح این شرکت گفت: سیودومین سالگرد افتتاح شرکت بزرگ و بالنده فولاد مبارکه را به همه مدیران و کارکنان شاغل و بازنشسته و سهامداران و شرکای کسبوکار این شرکت تبریک میگویم.
محسن صالحینیا افزود: ما در طبقهبندی صنایع، شرکتی مانند فولاد مبارکه را صنعتی صنعتساز تلقی میکنیم. شرکتی که در اقصی نقاط کشور با اجرای طرحهای مختلف صنعتی و زیرساختی، تولید، ارزشافزوده و اشتغال ایجاد کرده و همه این دستاوردها نشاندهنده این است که فولاد مبارکه با سیاستگذاری خوبِ گذشتگان و بنیانگذارانش ایجاد شده و توانسته اهداف و دستاوردهای مذکور را محقق کند؛ این در حالی است که فکر میکنیم هنوز ابتدای راه هستیم و میتوانیم دست به دست هم بدهیم و همچنان به اهداف متعالیتر نیز دست یابیم.
تجلیل از مهندس عرفانیان و رونمایی از کتاب عکس حیاتوحش در فولاد مبارکه
گفتنی است تجلیل از خدمات و تلاشهای مهندس عرفانیان در دوران ساخت فولاد مبارکه و رونمایی از کتاب عکس حیاتوحش در فولاد مبارکه با هدف به تصویر کشیدن همنشینی و انعکاس زیباییهای ناشناختۀ حیاتوحش در قلب یکی از بزرگترین مناطق صنعتی ایران بخشهای دیگری بود که به همت روابط عمومی در جریان برگزاری آیین سیودومین سالروز افتتاح فولاد مبارکه برگزار شد.
مشرفی اعلام کرد: قطعی انرژی؛ عامل شکست قراردادهای چند میلیون دلاری صادراتی غیرنفتی ایران
به گزارش جهان معدن ؛قطعیهای مکرر برق و گاز، یکی از چالشهای بزرگ پیش روی صنایع ایران برای تحقق اهداف صادراتی است. میلاد مشرفی، سرپرست کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران و قطر، با بیان یک تجربه شخصی از لغو یک قرارداد چند میلیون دلاری صادراتی به دلیل ناتوانی تولیدکننده در تأمین حجم موردنیاز تولید خبر داد و این مسئله را زنگ خطری برای اقتصاد کشور دانست.بررسی چالشهای صادرات در نشست ایران و قطر در جریان برگزاری دهمین کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر، میلاد مشرفی، سرپرست کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران و قطر، با عباس علیآبادی، وزیر نیرو و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، دیدار و گفتگو کرد.
این نشست با هدف بررسی چالشهای صادرات و ارائه راهکارهایی برای توسعه روابط اقتصادی ایران و قطر در دوحه برگزار شد. تأکید وزیر نیرو بر نقش تجار بخش خصوصی در جذب سرمایهگذاری خارجی در این دیدار که در محل سفارت ایران در قطر و با حضور دکتر صالحآبادی، سفیر ایران در قطر، میلاد مشرفی، عدنان موسیپور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر و جمعی از نمایندگان مجلس، مدیران ارشد و تجار بخش خصوصی برگزار شد، وزیر نیرو در این نشست، ضمن شنیدن دغدغههای صادرکنندگان و تجار بخش خصوصی، تأکید کرد که نقش این گروهها در جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای پروژههای ایران میتواند بسیار مؤثر باشد. وی با یادداشتبرداری از چالشها و پیشنهادهای مطرحشده، وعده داد که برای بهبود وضعیت صادرات و رفع موانع موجود، راهکارهایی ارائه و عملیاتی شود.لزوم تدوین استراتژیهای بازاریابی برای معرفی توانمندیهای ایران میلاد مشرفی در این نشست با اشاره به نبود کمپینهای تبلیغاتی برای معرفی توانمندیهای ایران در عرصههای علمی، صنعتی و گردشگری، اظهار اشت: “مردم کشورهای منطقه از ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران آگاهی چندانی ندارند. این امر ضرورت طراحی و اجرای استراتژیهای بازاریابی و برندسازی برای ارتقای جایگاه ایران در بازارهای بینالمللی را دوچندان میکند.” صادرات مجدد محصولات ایرانی، زنگ خطر برای صنایع کشور
میلاد مشرفی با انتقاد از آمار صادرات ایران به کشورهای منطقه، عنوان کرد: “بیش از ۹۰ درصد صادرات ایران به امارات و عمان، به سایر کشورها صادرات مجدد میشود. این نشاندهنده ضعف در مدیریت بازاریابی و عدم معرفی مناسب محصولات ایرانی در بازارهای منطقهای است. ” سرمایهگذاری های کلان کشورهای منطقه؛ تهدیدی جدی برای سهم ایران از بازارهااو همچنین هشدار داد که کشورهای منطقه نظیر عربستان، امارات و قطر با سرمایهگذاریهای کلان، در حال تصاحب سهم بیشتری از بازار هستند و ایران باید برای مقابله با این تهدیدها، استراتژیهای مناسبی اتخاذ کند. بحران انرژی؛ مانعی جدی برای تحقق قراردادهای صادراتی ایران میلاد مشرفی صادر کننده بخش خصوصی در ادامه، تجربه شخصی خود را درباره اثرات منفی قطعی برق و گاز بر صادرات به اشتراک گذاشت. او توضیح داد: “یکی از قراردادهای چند میلیون دلاری صادراتی به دلیل ناتوانی تولیدکننده ایرانی در تأمین محصولات مورد نیاز به دلیل قطعی برق، به مرحله امضا نرسید. این چالشها، لطمه بزرگی به صادرات و اقتصاد کشور وارد میکند.” وی از وزیر نیرو درخواست کرد تا اقدامات جدیتری برای حل این معضل انجام شود و آمادگی خود را برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی در حوزه انرژی اعلام کرد. راهکارهایی برای بهبود صادرات؛ تأکید بر تقویت بازاریابی بینالمللی مشرفی، بر لزوم تقویت مهارتهای مدیریت بازاریابی بینالمللی در صنایع ایرانی تأکید و اعلام آمادگی کرد تا با تدوین و اجرای استراتژیهای برندینگ، سهم ایران را در بازارهای بینالمللی افزایش دهد. دوحه، میزبان دهمین کمیسیون همکاریهای مشترک ایران و قطربراساس این گزارش، دهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر ۲۰ تا ۲۲ آذرماه جاری به ریاست «فیصل بن ثانی بن فیصل آل ثانی» وزیر صنعت و تجارت قطر و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر و با حضور «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی و تعامل سازنده دو کشور ایران و قطر در دوحه برگزار شد.این کمیسیون در قالب چهار کمیته تخصصی شامل کمیته تجارت( بازرگانی، صنایع و اتاقهای بازرگانی، بانکی، گمرکی و بیمه)، کمیته زیرساخت ( راه و شهرسازی، کشاورزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و کار)، کمیته اجتماعی و فرهنگی (گردشگری و صنایع دستی، بهداشتی، علوم و پژوهش، قضائی و حقوقی) و کمیته انرژی (آب و فاضلاب، برق و نقت و گاز و محیط زیست) برگزار یشد، در حاشیه برگزاری تفاهمنامهها و توافقات دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در سایه آن زمینههای لازم برای پیشبرد توافقات و اقدامات عملی فراهم شد.در این اجلاس بیش از ۶۰ نفر از نمایندگان دستگاههای مختلف دولتی و خصوصی ایران و قطر حضور داشتند و تلاش کردند تا سطح مناسبات اقتصادی و سیاسی میان دو کشور را در حوزههای مختلف مانند انرژی، فناوری، بهداشت و درمان، فنی مهندسی و … ارتقاء دهند.
اقتصاد چرخشی فرصتهای جدیدی را برای کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری سازمانها ایجاد میکند
شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد جنوب یکی از شرکتهای زیرمجموعه فولاد خوزستان است که به دلیل داشتن حدود سههزار نفر پرسنل از نظر تعداد نیرویانسانی شرکت بزرگی محسوب میشود و در حوزههای مختلف خدماتی فولاد خوزستان فعالیت دارد و پروژههای متنوعی را اجرا میکند.
به گزارش جهان معدن و به نقل از پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر فرهاد خزائلی مدیرعامل شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد جنوب همزمان با دومین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در جمع خبرنگاران ضمن بیان مطلب فوق یکی از این پروژهها را اجرای پروژه سیبیاسآی با برآورد اولیهای بالغ بر ۲۶میلیون دلار سرمایهگذاری عنوان کرد.
خزائلی به «اقتصاد چرخشی و اهمیت آن برای سازمانها» اشاره کرد و در توضیح چگونگی طراحی محصول در اقتصاد چرخشی چنین گفت: در اقتصاد چرخشی هدف تولید محصولاتی است که مدولار، متنوع، قابلاصلاح و بازیافتپذیر باشند. به گونهای که این محصولات نباید تکبعدی و محدود به یکبار استفاده باشند؛ بلکه باید به گونهای طراحی شوند که پس از مصرف مجددا قابلیت بازگشت به چرخه تولید را داشته باشند و از بین نروند و بارها بتوانند وارد چرخه تولید شوند.
به گفته وی اقتصاد چرخشی نه تنها به حفظ منابعطبیعی و کاهش ضایعات کمک قابلتوجهی میکند؛ بلکه فرصتهای جدیدی را برای سازمانها ایجاد میکند تا با کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری بتوانند به سودآوری بیشتری برسند.
خزائلی با تاکید بر اینکه این رویکرد به بهبود کیفیت زندگی جامعه و کاهش آلودگی محیط زیست و از همه مهمتر حفظ منابعطبیعی کمک بسزایی میکند، در ادامه افزود: در همین راستا برای حرکت به سمت اقتصاد چرخشی باید فرآیندهای تولید و مصرف را مورد بازنگری مجدد قرار داد و از سوی دیگر راههایی برای همسو شدن با این اصول پیدا کرد.
وی با بیان اینکه شرکت ایدهپردازان صنعت فولاد جنوب با بهرهگیری از نیروی انسانی مجرب و متخصص تلاش میکند تا نقشی مؤثر در توسعه صنعت فولاد کشور داشته باشد، خاطرنشان کرد: این امر نه تنها یک ضرورت محیط زیستی؛ بلکه یک فرصت اقتصادی است که میتواند به توسعه پایدار سازمانها و جامعه نیز کمک بسزایی کند.
خزائلی در ادامه در تشریح مفهوم اقتصاد چرخشی و اهمیت آن برای سازمانها و جامعه چنین گفت: نکته قابلتوجه اینکه باید درک درستی از اقتصاد چرخشی داشته باشیم و بدانیم که در کجای این اقتصاد قرار داریم. همچنین باید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم از این رویکرد برای ایجاد منفعت هم برای سازمان خود و هم برای جامعه استفاده کنیم.
خزائلی همچنین به ویژگیهای بلندمدت اقتصاد چرخشی و چالشهای پیشروی این روش اشاره کرد و افزود: اقتصاد چرخشی نه تنها باعث کاهش هزینهها میشود؛ بلکه «ثبات اقتصادی بلندمدت» را نیز به همراه دارد. در این رویکرد بنگاههای اقتصادی دیگر مجبور نیستند که تنها بر تولید یک محصول خاص تمرکز کنند؛ بلکه میتوانند با استفاده از منابع موجود و بازیافت آنها سودآوری خود را افزایش دهند. بنابراین این موضوع به آنها اطمینان میدهد که همیشه منبعی برای تولید وجود دارد؛ حتی اگر آن منبع زباله یا پسماند باشد که این موضوع یعنی یک اقتصاد پایدار و بلندمدت.
وی در ادامه با اشاره به چالشهایی که در مسیر انتقال به اقتصاد چرخشی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از این چالشها «همکاری سیستماتیک» بین تمامی بخشهاست. بنابراین تولیدکنندگان، توزیعکنندگان، مصرفکنندگان و سیستمهای بالادستی باید با هم همکاری کنند تا این رویکرد به درستی پیادهسازی شود. از سوی دیگر سرمایهگذاری در فناوریهای جدید نیز امری ضروری است. البته ممکمن است که این سرمایهگذاریها در ابتدا هزینهبر باشد، اما در بلندمدت قطعا منافع آنها بسیار بیشتر از هزینههای اولیه خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ایدهپردازان جنوب به اهمیت مدیریت جامعنگر در فعالیتهای سازمانها اشاره کرد و افزود: لازم است در این مسیر به مدیریت جامعنگر در تمامی فعالیتهای خود توجه ویژهای داشته باشیم. این مدیریت شامل پشتیبانی از فرآیندها، تأمین مواد و متریال مناسب و نحوه قرار دادن این مواد در چرخه تولید است. همچنین باید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم از این چرخه بارها مواد را بازیابی و استفاده مجدد کنیم تا مصرف مواد اولیه و انرژی را به حداقل ممکن برسانیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی از سازمانها نسبت به این مقوله مقاوت زیادی دارند، تاکید کرد: آنچه که مسلم است اینکه سالها با اقتصاد خطی زندگی کردهایم و عادت داریم فقط مصرفکنننده باشیم. این در حالی است که تغییر نگرش و حرکت به سمت اقتصاد چرخشی نیازمند آموزش و ایجاد انگیزه است. البته که این تغییر مقاومتهای زیادی را به همراه دارد، اما با مطالعه موردی شرکتهای موفق، میتوانیم الگوهای مناسبی برای پیادهسازی این رویکرد پیدا کنیم.
خزائلی در تشریح تفاوتهای اقتصاد چرخشی و اقتصاد خطی گفت: اقتصاد چرخشی با یک رویکرد کاملاً متفاوت از اقتصاد خطی عمل میکند. اولین و مهمترین تفاوت تغییر مسئولیت مصرفکننده است. در اقتصاد چرخشی؛ مصرفکننده به گونهای درگیر میشود که باید خود را بخشی از این چرخه بداند و مسئولیتپذیری بیشتری در قبال منابع و محیط زیست داشته باشد.
وی در ادامه افزود: مصرفکننده باید یاد بگیرد که از بازیافت به عنوان یک راهحل اساسی استفاده کند. همچنین هنگام خرید محصولات به دنبال محصولاتی باشد که قابلیت تعمیر، بهینهسازی و استفاده چندباره را داشته باشند. این تغییر نگرش یکی از پایههای اصلی اقتصاد چرخشی است که در اقتصاد خطی وجود ندارد.
خزائلی ادامه داد: در اقتصاد خطی منابع استخراج میشوند، محصولات تولید و مصرف میشوند و در نهایت به عنوان زباله دور ریخته میشوند. این رویکرد نه تنها باعث هدررفت منابع میشود؛ بلکه تأثیرات منفی زیادی بر محیط زیست میگذارد، اما در اقتصاد چرخشی هدف این است که منابع به طور مداوم در چرخه تولید و مصرف قرار گیرند و ضایعات به حداقل برسد.
با قدرت برای رفع کمبودهای دارویی تلاش می کنیم
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی شرکت پخشرازی، دکتر محمد رضا مرادی، عضو هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت پخشرازی با بیان مطلب فوق گفـت: تنها راه نجات صنعت دارویی کشور و به تبع آن صنعت پخش دارو، این است که بدهی انباشته شده دولت به شرکتهای پخش هر چه سریع تر پرداخت شود و مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکتهابه سرعت مرتفع شود.
وی تاکید کرد: مسئولان دولتی باید موضوع حل مشکلات مرتبط با کمبود نقدینگی شرکتهای پخش را در اولویت قرار دهند تا خدای ناکرده جان تعداد قابلتوجهی از بیماران به علت کمبود دارویی به خطر نیفتد.
وی با تاکید بر اینکه پخشرازی سعی خواهد کرد در ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ به اندازهی خود، یاری رسان صنعت داروسازی کشور باشد، گفت: تا برقراری بستر مناسب تر در زنجیره تأمین دارویی کشور، همه باید به یکدیگر کمک کنند.
به گفته دکتر مرادی، پخشرازی در ماههای گذشته شرایط بسیار سخت و جانفرسایی را پشت سر گذاشت که دلایل آن به جز مشکلات عمومی صنعت، موارد افزونتری از قبیل عدم تمدید بیشاز یک هزار و سیصد میلیارد تومان تسهیلات بانکی (خروج نقدینگی به میزان۱۳۰۰ میلیارد تومان)، عدم امکان وصول مطالبات از مراکز درمانی دولتی و تبعیض در پرداخت بدهی دانشگاهها به دو هلدینگ خصولتی دیگر کشور یعنی تیپیکو و برکت نسبت به هلدینگ بالادستی پخش رازی و مسائل و مصائب خاص هلدینگ شفادارو و شرکتهای تولیدی زیر مجموعه آن علیالخصوص در تأمین سبد دارویی مورد انتظار، بوده است.
اثرات تصمیمات نادرست بر صنعت دارو
مدیرعامل پخشرازی در عین حال افزود: شرکت های داروسازی و شرکتهای توزیعکننده دارو، به ویژه پخش رازی در طی چند دهه اخیر عملکرد قابلقبولی داشتهاند و همواره بهعنوان بازویی مطمئن، دولتها را همراهی کرده اند، اما تصمیمات نادرست در قیمتگذاری، تدوین آییننامههای اجرایی عجیب و غریب، عدم تأمین نقدینگی، منجر به اتفاقات بسی ناگوار در سال ۱۴۰۳ برای این صنعت شد.
وی گفت: در حال حاضر مباحث مربوط به مشکلات صنعت بهویژه در سال جاری در محافل و نشریات مختلف ازسوی اساتید و کارشناسان به کرات مطرح شده اما نتایج ملموسی تاکنون نداشتهایم که امیدواریم با نفرات متخصص و حرفهای که در سازمان غذا و دارو مستقر شدهاند و نظر ویژه و حمایت دولت در امر پیشگیری از وقوع یک فاجعه بزرگ کمبود دارویی در کشور، بتوان روزهای بهتری را در زنجیره تأمین دارویی تصور کرد.
این فعال صنعت پخش دارو در ادامه اظهار داشت: به رغم مشکلات ادامه دار صنعت دارویی کشور، وضعیت و روند توسعه این صنعت در جهان مسیر دیگری را طی میکند. متاسفانه در زنجیره ارزش دارویی کشور در شرایطی به سر میبریم که شاید حتی یک لحظه، قادر به تفکر در تغییرات فوقالذکر و سرعت وحشتناک تکنولوژی نباشیم. زیرا همانگونه که بارها و بارها توسط اساتید صنعت بهویژه در یکی دو سال اخیر توضیح داده شد، متأسفانه مدل انتخاب شده توسط سازمان غذا و دارو و نهادهای تصمیمگیر، باعث پسرفت و تنزل این صنعت بیش از سایر صنایع کشور شده و فاصله ما را با استانداردهای جهانی به شدت افزایش داده است.
دکتر محمدرضا مرادی در بخش دیگری از این گفتوگو به تحلیل شرایط جهانی صنعت دارو پرداخت و گفت: درآستانه سال ۲۰۲۵ و با نگاهی به شرایط کلان محیطی سال ۲۰۲۴ میتوان گفت که پیچیدگیهای فراوان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در صحنه بینالمللی و کشورمان ایران، ادامه خواهد داشت. تغییر دولت آمریکا، شرایط بحرانی خاورمیانه، تلاش دولت آقای دکتر پزشکیان برای غلبه بر مشکلات ناشی از رکود تورمی، مسائل و دغدغههای فراوان اقتصادی، کمبودهای دارویی و … از اهم موضوعات پیشرو هستند. از طرف دیگر ترندهای جهانی در حوزه کسبوکار مانند توسعه تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی، انرژیهای پاک و تجدیدپذیر، پرینترهای سهبعدی، تغییر پارادایم از نقش انسان در اجرا به نقش انسانی در پشتیبانی، جایگزینی مشاغل با توجه به توسعه کاربرد تکنولوژی و هوش مصنوعی و … بدون توقف و با سرعت در حال انجام هستند.
وی افزود: در روند جهانی صنعت داروسازی و توزیع دارو در سال ۲۰۲۵، تداوم تسلط بر داروهای مولکول کوچک، تقاضای فزاینده برای پزشکی شخصیسازی شده ناشی از پیشرفت در تجزیه و تحلیل دادهها و هوش مصنوعی، تمرکز بر روشهای جدید مانند فناوری mRNA، ترکیبات دارو – آنتی بادی(ADCs) و درمانهای مبتنی بر میکروبیوم، تأکید بر ژن درمانی، توسعه داروهای GLP1 برای دیابت نوع ۲ و کاهش وزن، تمرکز بر داروهای آنکولوژی، نوآوری در سیستمهای داروسازی ازجمله تحویل هدفمند مبتنی بر نانو و دستگاههای قابل کاشت، توسعه فرمولاسیونهای خوراکی با اثر فوقالعاده طولانی و ظروف و سیستمهای بستهبندی جدید برای محصولات تزریقی، ادامه روند دیجیتالسازی و اتوماسیون فرایندها، استفاده از فناوری اینترنت اشیاء به ویژه در خطوط تولید و توزیع، توسعه پلتفرمهای دیجیتال برای تعامل بهتر با مشتریان و توزیع کنندگان، چابکسازی ناوگان و سیستمهای نوین تحویل دارو و توسعه داشبوردهای مدیریتی و… موارد مهمی هستند که بدون در نظر گرفتن آنها ادامه فعالیت و توسعه کسبوکارهای مرتبط با این حوزهها، مقدور نخواهد بود.
توسعه صنعت از مسیر مردمیسازی صنعت ستاد فولاد راهاندازی میشود
مهندس سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران اظهار داشت: صنعت فولاد یکی از افتخارات و از بخشهای بالنده و پیشرو کشور است که به اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ دست پیدا کرده است.
تولیدکنندگان؛ بزرگترین خادمان کشور
به گزارش جهان معدن ؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابتدای سخنرانی خود گفت: رهبر فرزانه ما در سالهای اخیر همواره بر جهش تولید و رفع موانع از آن به عنوان اولویت اصلی تأکید کردهاند. اگر تولید کشور رشد کند؛ بسیاری از چالشهای کنونی از جمله تورم، بیکاری و رکود اقتصادی رنگ خواهد باخت. این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که بسیاری از افرادی که امروز در عرصه تولید فعالیت میکنند؛ با تلاشهای خستگیناپذیر خود به چرخه اقتصاد کشور رونق میبخشند و بزرگترین خدمت را به کشور ارائه میدهند. به همین دلیل است که رهبرمعظمانقلاب این عزیزان را جهادگر مینامد.
وی در ادامه افزود: صنعت فولاد با رویکرد بومیسازی و بهرهگیری از دانش جوانان و شرکتهای دانشبنیان و متخصصان با تجربه موفق شد که از خسارات ناشی از تحریمهای ظالمانه مصونیت یابد.
به گفته وزیر صمت در شرایط تشدید تحریمها چاره رویارویی با این تهدید به خوبی و درستی تشخیص داده شد و این صنعت به درستی عمل کرد. به کارگیری دانش فنی و بومیسازی آن در صنعت فولاد کشور با جلب مشارکت تأمینکنندگان، سازندگان و شرکتهای دانشبنیان داخلی؛ واکنش درستی برای حفاظت از صنعت و تولید ملی در شرایط تحریم بوده و هست.
فولاد ایران در جایگاه دهم جهان
مهندس اتابک با اشاره به جایگاه جهانی صنعت فولاد کشور بیان داشت: این صنعت با وجود تمامی تنگناها به ویژه طی سالهای اخیر و در شرایط تحریم؛ با تلاش و همت شما دستاندرکاران و تولیدکنندگان فولاد کشور و با عنایت خداوند موفق به کسب جایگاه دهم جهانی شد. این توفیق بالایی برای کشور است که در آغاز انقلاب تولید آن تنها یک میلیون تن بود و امروز در جایگاه دهمین تولیدکننده فولاد جهان قرار گرفته است.
ناترازیهای انرژی؛ بزرگترین چالش داخلی صنعت
وی در ادامه به چالشهای انرژی صنایع نیز اشاره کرد و گفت: جایگاه فولاد کشور در اقتصاد ملی و همچنین جایگاه جهانی فولاد کشور با تهدیدهای مختلفی از داخل و خارج مواجه است. بزرگترین تهدید داخلی ما؛ متأسفانه ناترازیهای انرژی است. در همین راستا کسری برق و گاز باعث کاهش تولید میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: ما در وزارت صمت پیگیر تأمین گاز و برق صنایع هستیم و اعتراض خود را در هیاتدولت بارها مطرح کردهایم و رئیسجمهور نیز همواره حمایت کرده است. این چالشها باید موردتوجه قرار گیرد و مدیریت شود؛ زیرا اگر این مشکلات حل نشود، قطعاً وضعیت اقتصادی کشور تحتتأثیر قرار خواهد گرفت و سفرههای مردم کوچکتر خواهد شد. ما باید همت کرده و این مسائل را حل کنیم؛ زیرا صنعت فولاد پیشران اقتصاد کشور است. انشاله با همتی که هست؛ در طول سالهای آتی از این تله که در مسیر اقتصاد فولاد ایجاد شده است؛ رهایی یابیم.
نوآوری و افزایش مزیت رقابتی؛ راهکار صنایع فولادی در رقابتهای منطقهایم
مهندس اتابک یکی دیگر از چالشهای صنعت فولاد را سرمایهگذاری کشورهای همسایه و تولیدکنندگان بزرگ جهان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر سرمایهگذاری برای احداث کارخانههای فولادی در کشورهای همسایه در حال انجام است که میتواند بازار صادراتی فولاد کشور را هدف قرار دهد. این امر به زودی ظرفیت تولید، صادرات و مزیتهای رقابتی ما را در منطقه به چالش خواهد کشید. از سوی دیگر پیشرفت فناوری در جهان شتاب گرفته و تحقق این امر در پاییندست و بالادست صنعت فولاد اجتنابناپذیر است.
جزنیات بسته صمت برای حمایت از صنایع در برابر ناترازی انرژی
وزیر صمت با تشریح چالشها و راهکارهای چالش انرژی اظهار داشت: به عنوان کسی که طی سالهای اخیر در دل تولید فعالیت کردهام؛ همواره شاهد محدودیتهایی بودهام که بر اثر تنگناهای انرژی بر صنایع تحمیل شده است. در همین راستا طی چند ماهه اخیر که این مسئولیت را نیز برعهده داشتهام؛ همواره تلاش مضاعفی برای رفع این مشکلات داشتهام؛ به گونهای که در جلسههای هیاتدولت همواره بحث ناترازیها و کمبود انرژی برای صنایع مطرح بوده است که خوشبختانه شخص رئیسجمهور نیز همواره حمایت خود را از تأمین گاز و برق بخش صنعت ابراز کردهاند.
وی در ادامه افزود: اخیراً بسته حمایتی با جلب همکاری صاحبنظران و بخش خصوصی تهیه شده است و به هیاتدولت تقدیم کردهایم. بسته حمایت از صنایع در برابر ناترازی انرژی که مورد حمایت رئیسجمهور هم قرار گرفته است؛ در کمیسیون زیربنایی دولت مصوب شده و امیدواریم که با تصویب در کمیسیون اقتصادی به هیاتدولت ارائه شود.
فرصت صادراتی صنعت فولاد کشور از پیمان اوراسیا
وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه فولاد پس از محصولات پتروشیمی، بزرگترین کالای صادراتی کشور است و باید تلاش کنیم تا ارزآوری این صنعت را بیش از پیش رونق بخشیم، اظهار داشت: یکی دیگر از موضوعاتی که در صنعت فولاد باید به آن توجه جدی داشته باشیم؛ رفع موانع صادراتی از فولاد کشور است. برای اینکه بتوانیم از ظرفیت تولید فولاد کشور به طور کامل بهرهبرداری کنیم و به ارزشافزوده بالاتری دست یابیم؛ باید موانع صادرات را کاهش دهیم.
وی توضیح داد: خوشبختانه پیمانهای تجاری مثل اوراسیا، پاکستان و دیگر کشورهای همسایه عملیاتی شده است. این پیمانها با تعرفههای صفر به اجرا درآمده است و ظرفیت خوبی برای تولیدکنندگان، تجار، صادرکنندگان و صاحبان صنایع ایجاد شده است که امیدوارم این فرصتهای صادراتی همانند پیمان اوراسیا نتیجه ثمربخشی برای کل تجارت کشور از جمله صنعت فولاد کشور به دنبال داشته باشد.
راهاندازی ستاد فولاد
وزیر صمت در ادمه به حکمرانی مطلوب در حوزه معدن و صنایعمعدنی اشاره کرد و گفت: باید حکمرانی و سیاستگذاری درستی در حوزه فولاد، معدن و صنایعمعدنی داشته باشیم. یکی از اقداماتی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تنظیمگری بهتر این حوزه داریم؛ راهاندازی ستاد مرکزی تحتعنوان «ستاد فولاد» است. این ستاد با مشارکت بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان تشکیل خواهد شد و سعی دارد تا بخشی از تنظیمگریها و برنامهها را به صورت تخصصی و بهینه محقق کند و شرایط بهتری را برای صنعت فولاد کشور رقم زند.
صنعت فولاد توانایی جذب سرمایههای راکد در سطح جامعه را دارد
وزیر صمت در سخنرانی خود به ظرفیت صنعت فولاد برای سرعتبخشی به توسعه کشور اشاره کرد و گفت: اکنون باید بر روی تشکیل سرمایه ثابت در کشور تمرکز کنیم و نباید تصور کنیم که امکان توسعه در کشور تضعیف شده یا وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر اعتماد عمومی به صنعت فولاد کشور وجود دارد و میتوانیم بخشی از سرمایههای راکد و غیرمولد در جامعه را با کسب اعتماد و ارائه برنامههای مناسب به چرخه تولید بازگردانیم.
وزیر صمت تصریح کرد: جلب مشارکت فقط در عرصه سیاسی نیست؛ در عرصه اقتصاد این موضوع اهمیت فراوانی دارد و میتواند تأثیر بسزایی بر زندگی و رفاه مردم داشته باشد. خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه پیشبینی لازم برای مردمی کردن بخش صنعتومعدن صورت گرفته است. این امر نه تنها به رونق بخش صنعتومعدن کمک میکند؛ بلکه مانع از خامفروشی نیز خواهد شد.
شتاب توسعه با مردمیسازی صنعت
وی به این نکته هم اشاره کرد که ارتقاء تکنولوژی یکی از نکات کلیدی است که باید جدی گرفته شود؛ چراکه سایر صنایع کشور نیز با این چالش مواجه هستند و ارتقاء آن میتواند به کل صنعت کشور کمک کند. وی ادامه داد: امیدوارم شرایط برای صنعت فولاد با سرعت بیشتری بهبود یابد و بتوانیم با مشارکت مردم به سمت توسعه صنعت کشور و مردمیسازی صنعت گام برداریم.
وزیر صمت در پایان رویکرد جشنواره فولاد برای معرفی تولیدکنندگان و تأمینکنندگان زنجیره فولاد را ارزشمند عنوان کرد و ضمن قدردانی از این مجموعه گفت: تقویت صندوقهای سرمایهگذاری، پیشبرد فولاد سبز و تاسیس نیروگاههای خودتأمین از جمله اقدامات موثری است که توسط صنایع دنبال میشود و تلاش خواهیم کرد که این موضوعات با پیشرفت و سرعت بیشتری دنبال شود.
کهزاد مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در حاشیه ششمین جشنواره ملی فولاد خبر داد: پروژه فولادسازی شادگان تا پایان بهمن ماه افتتاح میشود
پروژه فولادسازی شادگان با سرمایهگذاری 253میلیون یورو با استفاده از دانش روز و فناوریهای بومی تا پایان بهمن ماه افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ مهندس کهزاد مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در حاشیه اولین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که صبح امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، ضمن بیان مطلب فوق این طرح را یکی از 8 پروژه استانی دولت معرفی کرد و گفت: کلنگ پروژه فولادسازی شادگان از سال ۱۳۸۵ بر زمین زده شد و با توجه به مشکلات و چالشها راکد و متوقف مانده بود، اما سرانجام پس از سالها توقف و با استفاده از تکنولوژی و فناوری روز و بومیسازی به مرحله تولید نزدیک شده است و تا پایان بهمن ماه مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مهندس کهزاد ظرفیت تولید این کارخانه را ۸۰۰هزار تا یکمیلیون تن محصول بیلت در سایزهای مختلف عنوان کرد و در خصوص میزان سرمایهگذاری انجام شده برای این پروژه چنین گفت: پروژه فولادسازی شادگان با سرمایهگذاری ۲۵۳میلیون یورو از قبیل ۱۰۱میلیون یورو تجهیزات داخلی و ۱۵۲میلیون یورو فناوریهای خارجی آماده بهرهبرداری است؛ این در حالی است که تمامی مراحل اجرایی این پروژه از طراحی گرفته تا بهرهبرداری به صورت بومیسازی شده و توسط متخصصان داخلی انجام شده است.
مدیرعامل فولاد شادگان با تاکید بر اینکه این پروژه با مصرف بیش از ۲۷هزار تن استراکچر فلزی، ۷۵هزار متر مکعب بتن و ۷۰۰کیلومتر کابل به یک پروژه کلیدی تبدیل شده است، گفت: راهاندازی این کارخانه با توجه به ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیمی که به همراه دارد؛ نقش مهم و کلیدی در توسعه اقتصادی منطقه خواهد داشت. در همین راستا برای ساخت این کارخانه ۱۲۰۰ نفر نیروی کار به صورت بومی مشغول به فعالیت هستند که پس از بهرهبرداری حدود ۷۰۰شغل به صورت مستقیم و ۴۲۰۰شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.
مدیرعامل فولاد شادگان با تاکید بر نقش کلیدی و درخشان فولاد خوزستان در بومیسازی تجهیزات که در موفقیت این پروژه با توجه به چاشها و مشکلات متعددی که باعث توقف آن شده بود، بسیار مهم و حائزاهمیت است، در خصوص برنامههای توسعهای و نوآوریهای پیشرو این مجموعه چنین توضیح داد: در برنامه پیشرو فولاد شادگان افزایش ظرفیت تولید این مجموعه از یک میلیون تن به دو میلیون تن در دستور کار قرار گرفته است. همچنین احداث کارخانه ورق عریض، کارخانه آهک و یک نیروگاه جدید نیز از دیگر برنامههای توسعهای شرکت فولاد شادگان به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه جایگزینی هیدروژن به جای گاز طبیعی در فرآیند تولید نیز گامی نوآورانه برای کاهش آلایندگی و افزایش بهرهوری این مجموعه خواهد بود، در ادامه به ناترازیهای انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: ناترازیهای انرژی همچون برق و گاز طی سالهای اخیر از جمله چالشهای جدی صنعت فولاد به شمار میرود. این در حالی است که در نیمه اول سال به دلیل محدودیتهای برق در حدود ۸۰هزار تن تولید مجموعه کاهش یافت و در نیمه دوم سال هم به دلیل کمبود گاز شاهد کاهش تولید هستیم.
مهندس کهزاد با تاکید بر اینکه رفع این چالشها برای ادامه فعالیت صنعت فولاد امری حیاتی و ضروری است، ابراز امیدواری کرد که با بهرهگیری از فناوریهای بومی و اشتغالزایی گسترده؛ بتوان الگویی موفق از همکاری صنعتی و اقتصادی در کشور برای سایر شرکتها بود و با حل مشکلات زیرساختی و حرکت به سمت خودتامینی نیازها؛ نقش مهم و موثری در توسعه صنعت فولاد کشور ایفا کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در پایان با اشاره به موقعیت جغرافیایی این مجموعه و همچنین نیاز بازارهای هدف با بیان اینکه صادرات محصولات فولادی میتواند به افزایش ارزآوری و تقویت اقتصاد کشور کمک بسزایی کند، خاطرنشان کرد: در فولادسازی شادگان میتوان علاوه بر تأمین نیاز داخلی؛ بخشی از محصول را به کشورهای حاشیه خلیجفارس، آفریقا و منطقه منا که از مهمترین مقاصد صادراتی شرکت محسوب میشوند نیز صادر کند.
معصومه صالحی
سخنرانی وزیر صمت در افتتاحیه جشنواره ملی فولاد
بر اساس اعلام دبیرخانه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، مهندس سید محمد اتابک، وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه این رویداد ملی سخنرانی خواهد داشت. این اولین سخنرانی مهندس اتابک به عنوان وزیر صمت در جمع مدیران فولادی و معدنی محسوب میشود هر چند که وی از زمان آغاز مسئولیت خود، جلسات متعددی را با فعالان صنعت و معدن کشور برگزار کرده و به طور میدانی هم در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفته است.
به گزارش جهان معدن و بر اساس اعلام دبیرخانه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، مهندس سید محمد اتابک، وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه این رویداد ملی سخنرانی خواهد داشت. این اولین سخنرانی مهندس اتابک به عنوان وزیر صمت در جمع مدیران فولادی و معدنی محسوب میشود هر چند که وی از زمان آغاز مسئولیت خود، جلسات متعددی را با فعالان صنعت و معدن کشور برگزار کرده و به طور میدانی هم در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفته است.
لازم به یادآوری است مراسم افتتاحیه ششمین #جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران به عنوان بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، سازندگان و متخصصان صنعت فولاد، صبح روز سهشنبه جاری ۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ در برج میلاد برگزار می شود.
ثبت نام و صدور کارت برای حضور در افتتاحیه جشنواره:
event.steeliran.org
(http://event.steeliran.org/)
جهت کسب اطلاعات بیشتر:
۰۲۱-۸۸۵۵۱۷۰۱-۴ داخلی ۳۲۳
آخرین فرصت ثبت نام جهت حضور در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
بر اساس اطلاعیه ستاد برگزاری ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، امروز ۱۶ دی ماه آخرین فرصت برای ثبت نام در این رویداد ملی است و از فردا دیگر امکان ثبت نام و صدور کارت ورود به این مراسم وجود نخواهد داشت.
به گزارش جهان معدن ؛ ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به عنوان بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، سازندگان و متخصصان صنعت فولاد، ۲ روز دیگر از سه شنبه ۱۸ دی ماه تا پنجشنبه ۲۰ دی ماه در برج میلاد برگزار می شود.
ثبت نام و صدور کارت برای حضور در جشنواره:
event.steeliran.org
۰۲۱-۸۸۵۵۱۷۰۱-۴ داخلی ۳۲۳
شروع مراسم افتتاحیه جشنواره ملی فولاد: ساعت ۸ صبح روز سهشنبه ۱۸ دی ماه (حضور در این مراسم مستلزم ثبت نام و دریافت کارت ورود است)
ساعات بازدید از نمایشگاه ملی فولاد: ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر
بازدید از نمایشگاه برای عموم آزاد و رایگان است.
مراسم اختتامیه: پنجشنبه ۲۰ دی ماه ساعت ۱۳.۳۰