۹ ماه تلاش برای تولید کار یک سال را تمام کرد !
دکتر علی امرایی، مدیر عامل مجموعه فولاد سنگان اعلام کرد:مجموعه فولاد سنگان در ۹ ماهه اول سال به اندازه کل تولید سال ۱۴۰۲ تولید داشته است و پروژه های توسعه ای بسیار زیادی دارد و بعد از چالش انرژی بزرگترین چالش ما چالش ارز است.
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد سنگان ؛خیلی از کالا هایی که برای ما جنبه استراتژیک دارند را باید از روش های مختلف به سختی وارد کنیم و تامین ارز و رفع تعهد ارزی برای این موارد چالشی بزرگ برای ماست.
یکی از خواهش هایی که از دولت داریم دوخطه کردن مسیر ریلی شمال شرق کشور به مرکز و جنوب کشور است؛ این اقدام موجب میشود که هم منطقه توسعه پیدا کند و هم هزینه های حمل پایین بیاورد.
عملکرد درخشان و قابل توجه فولاد سنگان در تولید و فروش محصول استراتژیک
در ده ماهه نخست سال 1403، فولاد سنگان بهعنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان مواد اولیه صنعت فولاد در کشور، عملکرد قابل توجهی در زمینه تولید و فروش محصولات استراتژیک خود، بهویژه گندله و کنسانتره، از خود بهجا گذاشت. این شرکت که در سالهای اخیر رشد قابل توجهی در تولید و فروش محصولات خود تجربه کرده، در این دوره با وجود کسب نتایج مثبت در بخش تولید، با چالش هایی مواجه بود.
رشد تولید گندله
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد سنگان، در بخش تولید گندله، فولاد سنگان در ده ماهه اول سال 1403 موفق به تولید 4,455,660 تن گندله شد که نسبت به تولید 3,205,350 تن در مدت مشابه سال گذشته، رشد چشمگیر 39 درصدی را نشان میدهد. این رشد در تولید گندله عمدتاً بهواسطه افزایش تولید در ماههای پایانی سال 1403 حاصل شد. بهویژه در ماههای آذر و دیماه، شاهد جهشهای قابل توجهی در تولید گندله بودیم که موجب جلب توجه بیشتر به این بخش شد. بهعنوان مثال، در آذرماه، تولید گندله با رشد 263 درصدی نسبت به ماه مشابه سال گذشته، به 386,700 تن رسید. این روند در دیماه حتی شدت بیشتری گرفت و تولید گندله با جهش بیسابقه 502 درصدی، به 393, هزار تن رسید. این دستاوردهای تولیدی در مقایسه با سال گذشته، نشاندهنده بهبود در بهرهوری و افزایش ظرفیتهای تولیدی این شرکت است.
این افزایش قابل توجه در تولید گندله بهویژه در ماههای انتهایی سال، بیانگر بهبود عملکرد در فرآیندهای تولیدی است که بهوسیله ارتقای تکنولوژیها و بهینهسازی مراحل مختلف تولید حاصل شده است. از طرفی، این موفقیتهای تولیدی، نشانهای از توانایی شرکت در پاسخگویی به تقاضای بازار و همچنین بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای موجود در خطوط تولید است.
چالشهای فروش گندله
با اینکه تولید گندله در فولاد سنگان در ده ماهه اول سال 1403 با رشد قابل توجهی روبهرو بود، اما در بخش فروش، این شرکت با چالشهایی مواجه شد. فروش گندله در این مدت به 3,951,789 تن رسید که نسبت به 3,670,397 تن فروش سال گذشته، تنها رشد 8 درصدی را نشان میدهد. این در حالی است که فولاد سنگان توانسته بود در تولید به رشد 39 درصدی دست یابد.
همچنین با عنایت به تلاش روزافزون تلاشگران شرکت فولاد سنگان در دی ماه، شاهد تحقق 157 درصدی برنامه تولید گندله به میزان بیش از 393 هزار تن و همچنین تولید بیش از 431 هزار تن کنسانتره و تحقق 111 درصدی برنامه تولید کنسانتره در ماه جاری هستیم.
در ماههای ابتدایی سال، بهویژه در فروردین، اردیبهشت و خردادماه، فولاد سنگان توانست فروش خوبی را تجربه کند. در این ماهها، فروش گندله با افزایش قابل توجهی مواجه شد که در ماه اردیبهشت به 491,404 تن رسید که رشد 73 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. این افزایش در فروش نشاندهنده تقاضای بالای بازار در اوایل سال بوده است. بهطور کلی، کاهش فروش در ماههای آبان، آذر و دی، چالشی جدی برای فولاد سنگان به حساب میآید که نیازمند توجه بیشتر به مسائل بازار و استراتژیهای فروش است.
افزایش تولید کنسانتره
در بخش تولید کنسانتره، فولاد سنگان نیز توانست عملکرد خوبی از خود بهجا بگذارد. مجموع تولید کنسانتره در ده ماهه اول سال 1403 به 3,747,262 تن رسید که نسبت به 3,286,249 تن تولید سال گذشته، رشد 14 درصدی را نشان میدهد. این افزایش در تولید کنسانتره بهویژه در ماههای مهر و آذر محسوس بود. در مهرماه، تولید کنسانتره با رشد 246 درصدی به 402,070 تن رسید که بیانگر موفقیت در بهبود ظرفیتهای تولیدی و بهرهوری بهتر در این بخش است.
با این حال، در تیرماه، تولید کنسانتره به 195,230 تن رسید که نسبت به تولید 347,120 تن در تیرماه سال گذشته، افت 44 درصدی را نشان میدهد. این در تولید کنسانتره میتواند به دلایل مختلفی از جمله مشکلات فنی، محدودیتهای تأمین مواد اولیه، یا حتی موانع اقتصادی در آن زمان مرتبط باشد. بهطور کلی، نوسانات در تولید کنسانتره، همچنان چالش به شمار میرود.
عملکرد درخشان، نوید تولیدی مستمرو پایدار
عملکرد فولاد سنگان در ده ماهه اول سال 1403 نشاندهنده پیشرفتهای قابل توجه در تولید محصولات اصلی این شرکت، بهویژه گندله و کنسانتره است. تولید گندله با رشد 39 درصدی و تولید کنسانتره با رشد 14 درصدی نسبت به سال گذشته، از دستاوردهای مهم این شرکت در این دوره به شمار میروند.
۴۰درصد GDP کشور در اختیار ۱۰۰شرکت برتر داخلی است
امروز بخشهای مختلف تولید اعم از صنعت، تجارت و شهرکهای صنعتی با مشکل ناترازی انرژی مواجه هستند و انتظار داریم که شرکتهای برتر برای ایجاد نیروگاهها و رفع ناترازی انرژی در صنعت ورود کنند؛ این در حالی است که ایران از بالاترین پتانسیل بهرهبرداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و انتظار میرود که از این منبع ارزشمند در صنایع بیشتر استفاده شود.
به گزارش جهان معدن و به نقل از اقتصاد ملت؛ سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان مطلب فوق در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI-۱۰۰) سال ۱۴۰۳ با اشاره به وضعیت بنگاههای اقتصادی کشور اظهار کرد: در برخی سالها جای بنگاهها و شرکتهای دانشبنیان خالی بود، اما امسال شرکتهای دانشبنیان به طور کامل رتبهبندی شدهاند و خصوصیسازی هر چه بیشتر این بنگاهها به عنوان یک اولویت جدی در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه پررنگتر شدن حضور بنگاههای اقتصادی در رتبهبندیها تصویری از رشد سرمایه در اکثر بنگاههای بزرگی است که سهام آنها وابسته به بانکهاست، در ادامه با مرور نقش تاریخی بانکها در توسعه کشور گفت: در نسل اول مدیران بانکی؛ بسیاری از پروژههای عمرانی کشور با کمک مستقیم بانکها انجام میشد و تأثیر چشمگیری در توسعه داشتند، اما در نسلهای بعدی بانکها به بنگاهداری روی آوردند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ناترازی انرژی گفت: صنعت، تجارت و شهرکهای صنعتی با ناترازی انرژی مواجه هستند و از شرکتهای حاضر در این همایش انتظار میرود تا برای ایجاد نیروگاهها و رفع ناترازی انرژی تلاش جدیتری داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای انرژی کشور گفت: ایران از بالاترین پتانسیل بهرهبرداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و انتظار میرود که از این منبع ارزشمند در صنایع استفاده شود. بنابراین با توجه به اینکه ۴۰درصد GDP کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت برتر داخلی است؛ آنها میتوانند جلوه مهمی از همدلی و همکاری را به نمایش بگذارند.
اتابک با تأکید بر سودآوری بالای بنگاههای پتروشیمی، فولادی و مس بیان کرد: بنگاههای بزرگی همچون پتروشیمی، فولاد و مس برای کشور بسیار ارزشمند هستند و در مقطعی از زمان بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی تصمیم گرفته شد که سهام آنها به سهام عدالت تبدیل شود. این اقدام مؤثر بود، اما به شرط آنکه این سهام به دست صاحبان اصلی خود برسد تا دچار مشکلات مدیریتی نشویم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه توجه به میزان سرمایهگذاری در شرکتها از اولویتهای مهم اقتصادی است، با اشاره به مأموریتهای سازمان صنعتی گفت: تربیت مدیران شایسته یکی از وظایف اصلی این سازمان است. در همین راستا در برنامه هفتم توسعه باید سالانه از میان هزار مدیر تربیت شده؛ انتخاب صورت گیرد تا هیچ کمبودی در حوزه صنعتی و مدیریتی وجود نداشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: ۲۷ دوره همایش معرفی شرکتهای برتر برگزار شده که تأثیر خوبی در تصمیمگیری و وضعیت شرکتها داشته؛ این در حالی است که این رویداد نمای شفافی از وضعیت سوددهی و سرمایهگذاری شرکتها و همچنین شاخصهای صنعت و تجارت را نشان میدهد.
شایان ذکر است بیستوهفتمین همایش شرکتهای برتر ایران (IMI-100) صبح امروز مصادف با یکم بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما تهران با حضور معاوناول رئیسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و شرکتهای برتر ایران برگزار شد.
دولت نمیتواند بنگاهدار و تاجر خوبی باشد
رئیس کمیسیون صنایعومعادن مجلسشورایاسلامی در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI-۱۰۰) سال ۱۴۰۳ گفت: بخش خصوصی آنطور که باید نتوانسته در اقتصاد و صنعت و بنگاهداری جایگاه واقعی خود را پیدا کند و اگر نتوانیم بخش خصوصی را به جایگاه خود هدایت کنیم؛ در آینده از رقابت جا میمانیم.
به گزارش جهان معدن و به نقل از اقتصاد ملت؛ رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI-۱۰۰) سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: برای بقاء در شرایط امروز نیازمند هوشمندی مضاعفی در تمام حوزهها هستیم و استفاده از حوزههای دانشوفناوری در بنگاهها ضرورت دارد. در همین راستا برای حفظ جایگاه باید همسو با فناوریهای نو به روزرسانی شویم.
علیزاده بیان داشت: دولت نمیتواند بنگاهدار و تاجر خوبی باشد و برای چابکی آن صرفاً به تفکیک و ادغام وزارتخانهها بسنده کردهایم؛ در صورتی که دولت باید از بنگاهداری دست بردارد که امیدواریم به شاهد واگذاری بنگاهها به بخش خصوصی باشیم.
رئیس کمیسیون صنایعومعادن مجلسشورایاسلامی خاطرنشان کرد: داشتن استراتژی در حوزههای مختلف الزامی است؛ این در حالی است که تکمیل زنجیره ارزش نیز باید مدنظر قرار گیرد.
گفتنی است بیستوهفتمین همایش شرکتهای برتر ایران (IMI-100) صبح امروز مصادف با یکم بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما تهران با حضور معاوناول رئیسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و شرکتهای برتر ایران برگزار شد
امروز بنگاههای بزرگ؛ بنیانگذار تلفیق رقابت و رفاقت هستند
معاوناول رئیسجمهور در بیستوهفتمین همایش شرکتهای برتر ایران (IMI-100) گفت: بخش قابلتوجه تولید ناخالص کشور مرهون تلاشهای شرکتهای برتر ایرانی است.
به گزارش جهان معدن و به نقل از اقتصاد ملت؛ دکتر محمدرضا عارف در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران خطاب به شرکتکنندگان در این همایش گفت: بخش قابلتوجهی از تولید ناخالص ملی کشور مرهون زحمات شماست و مدیریت عالی کشور انتظار دارد که در فضایی ناهمگون و نامتعادل با بهترینهای دنیا رقابت کنید.
وی در ادامه افزود: تجربه چهار دهه گذشته نشان میدهد چون بهترین بودید؛ انصافاً در مقایسه با بهترینها دستاوردهای فوقالعاده ارزشمند و مؤثری را در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و تحقق واقعی شعار «میتوانیم» به دست آوردهاید و این یعنی هر چه که خواستهایم را توانستهایم کسب کنیم.
معاوناول رئیسجمهور گفت: کار مقایسه اصولاً سخت است، اما در اینجا این کار انجام میشود. در مرزها گاهی آزاردهنده است. مثلاً در نمرات کنکور ۱۴.۹ رد است، اما ۱۵ قبول است. من که هستم که بگویم فلان دانشجو باید قبول شود و فلان دانشجو رد شود؟ ارزش این کار سخت را قبول دارم و از کسانی که صلاحیت دارند، اما برگزیده نمیشوند؛ عذرخواهی میکنیم. چون بین خوبها؛ خوبترها انتخاب میشود.
دکتر عارف ادامه داد: امسال بر اساس ۳۳ محور و شاخص شرکتها و بنگاههایی انتخاب شدند. فرهنگ ما اصولاً فرهنگ الگوپروری است. در دوران درس اصولاً به فرزندانمان الگوها معرفی میشوند و الگوها همواره پیشتاز بودهاند. انتخاب الگو برای کسانی که میخواهند وادی گذشته را بپیمایند؛ بسیار با ارزش است.
وی رقابت را اصل پذیرفته شده در مسیر رشد دانست و گفت: رقابت اگر در کنار رفاقت قرار بگیرد؛ مجموعهای بزرگ شکل میگیرد. افرادی که یک هدف روشن دارند و با هم همگرا هستند؛ میتوانند در این قالب در کارشان موفق شوند. امروز بنگاههای بزرگ بنیانگذار تلفیق رقابت و رفاقت هستند. در یکی دو دهه اول انقلاب به این مساله توجه نکردیم که اگر بخواهیم میان کشورهای منطقه سری در سرها داشته باشیم و یا در میان کشورهای جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم؛ راهی جز حرکتهای جمعی و شرکتهای بزرگ نداریم.
معاوناول رئیسجمهور ادامه داد: در ابتدای انقلاب در همه مسائل کشور فردگرایی رفتار کردیم، اما خوشبختانه از زمانی که احساس شد کشور به برنامههای توسعه نیاز دارد و هیچ راهی جز حرکت برنامهای ندارد؛ نگاه فردگرایی به بنبست رسید. البته برنامه اول توسعه نوشته شد، اما هیچوقت اجرایی نشد.
بخش دولتی بنگاهدار خوبی نیست
دکتر عارف بخش دولتی را بنگاهدار خوبی ندانست و گفت: دولت باید نقش تسهیلگری را ایفا کند و از برنامه سوم این چنین شد و اوج این نگاه در برنامه هفتم توسعه قابل مشاهده است. در این برنامه محور کار با بنگاههای بزرگ اقتصادی بخش خصوصی است. این اتفاق بسیار ارزشمند است؛ چراکه جایگاههای بنگاههای بزرگ در اقتصاد ملی، روابط با کشورهای منطقه و سایر کشورها و در پاسخ به مطالبات مردم بسیار اهمیت دارد. ضمنآنکه توان پاسخگویی به مردم را با توان دولتی نداریم.
وی متذکر شد: متأسفانه به گونهای تبلیغ کردهاند که ایران به دلیل داشتن منابع نفت و گاز کشور پولداری است؛ در حالی که کل فروش کشور از این منابع از درآمد فروش عروسک و اسباببازی برخی کشورها همیشه کمتر بوده است، اما آن کشورها همواره فقیر جلوه داده شدهاند و ایران کشوری پولدار جلوه داده شده است؛ برای اینکه ما را عقبمانده نگه دارند و در صنعت مونتاژکار و واردکننده باشیم.
معاوناول رئیسجمهور گفت: به برکت انقلاباسلامی و مدیران و نخبگان برجسته این مسیر اصلاح شده است و سند چشمانداز را برای خودمان نوشتیم. هدفگذاری رتبه اول را در این سند انجام دادیم، اما به دلایل کاملاً واضح پیشبینیهایمان عملی نشد. با تحریمها و بحران روبرو بودیم، اما هنرمان این بود که در بحران خلاقیت نشان دادیم.
دکتر عارف گفت: اطلاعات و دادههای خوبی از بنگاههای اقتصادی کشور جمعآوری میشود، اما روی اسناد مهر طبقهبندی شده زده میشود. این کار یعنی چیز قابل اهمیتی در این اسناد نیست؛ در حالی که محتوای این اسناد باید در اختیار تحلیلگران و برنامهریزان کشور قرار داده شود. روند شکلگیری، توسعه و تکامل بنگاههای بزرگ باید مشخص شود. این چطور است که برق بنگاههای بزرگ چند ساعت در روز قطع میشود و وزیر مربوطه در جلسه هیأتدولت به این خاطر بداخلاقی میکند، اما بنگاهها همچنان به کارشان ادامه میدهند؟
وی ادامه داد: این انگیزه، نشاط و شادابی بنگاههای بزرگ اقتصادی اصلاً مادی نیست؛ بلکه معنوی است که در ذات تک تک ایرانیان است و موجب سر پا ماندن بنگاههای اقتصادی میشود.
معاوناول رئیسجمهور گفت: ابتدا مشکل قطع برق داشتید؛ سپس ناترازیها مدتی هم شامل گاز شد، اما شرکتهای بزرگ از کار نیفتادند و همچنان به کارشان ادامه دادند؛ چراکه انگیزه و عشق کارکنان این شرکتها کارساز بود. هنر این شرکتها همین است. خواهشم این است که دادهها و اطلاعاتی که در این همایش تولید میشود؛ حتماً در اختیار نهادها و سازمانهای مربوطه قرار گیرد تا هدفگذاریهایمان روشنتر شود.
دکتر عارف ادامه داد: با تأخیر به اهداف سند چشمانداز میرسید. هدفگذاری بعدی ما بیانیه گام دوم است. این بیانیه هم با انگیزه جوانان و نخبگان به سرانجام میرسد. بنای ما رسیدن به اهداف مندرج در سند چشمانداز، برنامه هفتم و بیانیه گام دوم است. مدعی نیستیم که همه اهداف برنامه هفتم را محقق میکنیم؛ بلکه اگر نیاز به اصلاح در برنامه هم وجود داشته باشد، به ما اطلاع دهید.
وی ادامه داد: در تابستان سالجاری ۱۸۰۰۰ مگاوات کسری برق داشتیم و پیشبینیها این است که این عدد در سال ۱۴۰۴ به ۲۴۰۰۰ مگاوات میرسد. خیزی برداشته شد تا به سمت انرژیهای تجدیدپذیر برویم. ۵۰۰۰ مگاوات انرژی بادی و ۳۰۰۰۰ مگاوات هم از طریق انرژی خورشیدی را هدفگذاری کردهایم. سرمایهها و کارآفرینانی در داخل کشور حاضر شدند به میدان بیایند تا فضایی که دولت ایجاد کرده است؛ برای سال آینده ۸ تا ۱۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید شود.
پیچوخم نظام اداری را بر میداریم
معاوناول رئیسجمهور گفت: دولت باید شرکتهای بزرگ را حمایت و گذشته را هم جبران کند. پیچوخم نظام اداری را بر میداریم و بروکراسیهای اداری را کاهش میدهیم.
دکتر عارف برای رسیدن به رشد اقتصادی سه راهکار ارائه کرد و گفت: در بخشهای دولتی و غیردولتی نیاز به پیشرانهایی داریم. در ۵۰۰ مؤسسه و بنگاه در ظرفیت صادراتی یکی از راهبردهای دولت توسعه صادرات است. به همین دلیل اولویت اصلی را کریدورهای شمال – جنوب و شرق – غرب تعیین کردهایم. اصرار داریم از طریق نهادها و تشکلهای منطقهای و جهانی توسعه صادرات را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: قصد داریم از طریق شانگهای، بریکس و اوراسیا بازار خوبی در منطقه و حوزه تمدنی ایران ایجاد کنیم.
معاوناول رئیسجمهور گفت: در کنار بنگاههای بزرگ راهبرد لهکردن بنگاههای کوچک و متوسط نیست؛ بلکه حمایت از آنهاست. اینها در توسعه و اشتغال و جلوگیری از مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به بزرگ نقش دارند. نباید فراموش کرد که بنگاههای بزرگ زمانی کوچک با چند کارگر بودند. باید در فضاهای صمیمی مشکلات و آسیبها را شناسایی و رفع کرد. برنامه توسعه سعی دارد این مسائل را حل کند.
دکتر عارف رشد ۸ درصدی اقتصادی، تورم و بیکاری تک نرخی و رشد ۸.۵ درصدی صنعتی و رشد ۱۳.۵ درصدی معدن را از انتظاراتش از شرکتهای بزرگ عنوان کرد و در ادامه گفت: یکی از اولویتهایی که وزارت صمت باید به آن توجه جدی داشته باشد؛ اتخاذ راهبرد پیشرفت صنعتی و ارتقاء زنجیرههای تولید است. این کار باید به صورت جدی دنبال شود که البته اقداماتی در این خصوص آغاز شده است.
معاوناول رئیسجمهور گفت: فناوریهای نوین؛ اولویت صنعتی کشور است. صنعت کلاسیک از صنعت دنیا فاصله دارد و نمیتوانیم این فاصله را پر کنیم، اما مزیت کشورمان در این زمینه «نیروی انسانی» است و میتوانیم در فناوریهای نوین اقدام کنیم. فناوری نانو در همین مسیر است. هیچ راهی جز استفاده از این فناوریها نداریم. نمیخواهیم تشریفاتی رفتار کنیم، میخواهیم از هوش مصنوعی و این فناوریها در عالم واقعیت استفاده کنیم. بالاجبار باید از این فناوریها استفاده کنیم. رشد خطی را نمیخواهیم؛ بلکه رشد جهشی را دنبال میکنیم.
دکتر عارف گفت: در خصوص تدوین سند راهبرد پیشرفت صنعتی کشور باید اقدام شود. بنا نیست روی این سند همه همنظر باشند. باید اجازه داد کارشناسان با استفاده از تجربیات داخلی، منطقهای و جهانی این سند را تهیه کنند. نقدها را هم موردتوجه قرار دهند و در نهایت سند ملی تصویب شود. اگر نتوانیم رقابت مبتنی بر R&D داشته باشیم؛ در دنیا له میشویم. R&D سرمایهگذاری بلندمدت است. ۱۰ تا ۱۵درصد از سرمایه شرکتها باید به بخش R&D اختصاص یابد.
معاوناول رئیسجمهور اظهار کرد: حمایت از پیشرانهای دولتی و غیردولتی را در دولت انجام میدهیم. اولویتها را در نهاد ریاستجمهوری شناسایی و موانع را تا جایی که میتوانیم؛ برداریم و تا جایی که میتوانیم تسهیلات در نظر بگیریم. اگر رقابت بین دولت و بخش خصوصی دنبال شود؛ شاید نتوانیم به اهدافمان برسیم. امیدوارم شرایط کار برای شرکتهای بزرگ بخش خصوصی بهتر شود.
گفتنی است بیستوهفتمین همایش شرکتهای برتر ایران (IMI-100) امروز اول بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما تهران با حضور معاوناول رئیسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و شرکتهای برتر ایران برگزار شد.
شفافیت باعث ایجاد اعتماد و وفاداری در مجموعه ذینفعان در کسبوکار میشود
معاون وزیر صمت و رئیس هیاتعامل سازمان گسترشونوسازی صنایع ایران (ایدرو) در بیستوهفتمین همایش شرکتهای برتر ایران (IMI-100) گفت: شفافیت؛ یکی از اهداف مهم و اصلی در حوزه نظامهای رتبهبندی دنیا و از ارکان اصلی موفقیت کسبوکار عنوان میشود و فراهمسازی شرایط نوسازی و بهسازی، به کارگیری فناوری و هوشمندسازی؛ سه محور کلیدی سازمان خواهد بود.
به گزارش جهان معدن و به نقل از پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر فرشاد مقیمی در همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI-۱۰۰) سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: ۲۷سال است که به صورت مستمر این فعالیتها و همایش در کشور برگزار میشود و شفافیت؛ یکی از اهداف مهم و اصلی در حوزه نظامهای رتبهبندی دنیا محسوب میشود که در بسیاری از کتابهای مدیریتی امروزه به آن تاکید شده و یکی از ارکان اصلی موفقیت کسبوکار عنوان میشود.
وی ادامه داد: شفافیت باعث ایجاد اعتماد و وفاداری در مجموعه ذینفعان در کسبوکار میشود و وفاداری یکی از ارکان اصلی برای سرمایهگذاران و کارکنان به شمار میرود.
دکتر مقیمی با اشاره به سه محور کلیدی سازمان گسترشونوسازی صنایع ایران تصریح کرد: فراهمسازی شرایط نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی و کسبوکارها، توسعه و به کارگیری فناوری در بنگاههای صنعتی و هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در مجموعه مدیریتی سازمانها در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس هیأتعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ادامه داد: در حوزه سختافزاری باید ماشینآلات و زیرساختهای بنگاهها را بهسازی کرد و در حوزه نرمافزاری نیاز است که نظام نوین مدیریتی را به روزرسانی کرد تا با این اقدامات در مسیر کاهش بهای تمام شده و فروش بیشتر متناسب با با کیفیت و ارتقاء بهرهوری بالا قدم برداشت.
وی با بیان اینکه در حوزه فناوریهای نوین یکی از عوامل کلیدی موفقیت کسبوکارهاست، گفت: بنگاههایی که از فناوری نوین استفاده میکنند؛ در ارزشگذاری و برند آنها تأثیرگذار خواهد بود و باعث میشود که وفاداری ذینفعان برای بنگاهها بیشتر شود.
دکتر مقیمی ادامه داد: از سوی دیگر استفاده از هوش مصنوعی آینده بنگاهها را قابل پیشبینی و زمینه را برای افزایش رقابتپذیری فراهم میکند.
گفتنی است بیستوهفتمین دوره همایش شرکتهای برتر ایران با حضور معاوناول رئیسجمهور، وزیر صمت، رئیس هیاتعامل ایدرو و مدیران شرکتهای بزرگ صبح امروز در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
لازم به ذکر است سازمان مدیریت صنعتی هر ساله اقدام به رتبهبندی شرکتهای برتر ایران (IMI100) میکند. این رتبهبندی که ۵۰۰ شرکت بزرگ و تاثیرگذار در اقتصاد کشور را معرفی میکند؛ با هدف شناسایی جایگاه بنگاههای اقتصادی و گروههای صنعتی، گسترش رقابت بین بنگاههای اقتصادی و کمک به سیاستگذاران اقتصادی کشور انجام میشود.
هلدینگ «ومعادن» به عنوان رتبه اول از نظر شاخص فروش یکصد شرکت برتر کشور معرفی شد
به گزارش جها معدن و به نقل از روابط عمومی ومعادن ؛ در این همایش شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات(ومعادن) به عنوان رتبه اول از نظر شاخص فروش در گروه سرمایه گذاری های مالی معرفی شد و لوح تقدیر ویژه به دکتر سعدمحمدی، مدیرعامل این شرکت اهداء گردید.
شرکت های برتر ایران (IMI-100) هرساله توسط سازمان مدیریت صنعتی با هدف معرفی شرکتهایی که نقش مهمی در رشد تولید، اشتغالزایی، صادرات و به طور کلی، توسعه اقتصادی کشور داشته اند معرفی می شوند.
آهنگ توسعه مجتمع فولاد غدیر نیریز برای جهش تولید و خلق ارزش
به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد غدیر نی ریز ؛ مجتمع فولاد غدیر نیریز در سالهای اخیر، نگاهی جامع و فراگیر را به موضوع تحقق توسعه و آرمان جهش تولید داشته است؛ به طوری که همزمان با اقدامات و سرمایهگذاریهای لازم در خصوص تکمیل زنجیره ارزش، برنامهها و طرحهای توسعهای گستردهای نیز در خصوص زیرساختهای انرژی و آب به اجرا در آمده است تا به این ترتیب، بستر مناسبی برای تولید پایدار و خلق ارزش در این مجتمع فراهم آید و امروز فولاد غدیر نیریز به عنوان یکی از پیشگامان توسعه زنجیره فولاد در کشور برشمرده میشود. احداث و راهاندازی واحد فولادسازی، پساب تصفیهخانه صنعتی، انتقال آب خلیج فارس به مجتمع فولاد غدیر نیریز و خرید سهام نیروگاه خورشیدی با ظرفیت نهایی ۵۰ مگاوات، بخشی از پروژههای این مجتمع در راستای جهش تولید هستند که تاکنون به بهرهبرداری رسیدهاند. با توجه به برنامه توسعه متوازن و همهجانبهای که در این مجتمع ترسیم شده است، احداث واحد گندلهسازی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن، تملک معدن سنگآهن و آهک و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۵۶ مگاوات نیز در دستور کار قرار گرفتهاند. به نظر میرسد که با پروژهها و برنامههای توسعهای در دست اقدام، مجتمع فولاد غدیر نیریز در آیندهای نزدیک به سمبلی از رشد تولید و توسعه پایدار در صنعت فولاد کشور تبدیل شود. در همین راستا، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» گفتوگویی با محسن مصطفیپور، مدیرعامل موفق و باتجربه مجتمع فولاد غدیر نیریز تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهیم خواند:
مجتمع فولاد غدیر نیریز طی سه سال اخیر، چه رویکردی را در راستای توسعه پایدار در پیش گرفته است؟
زنجیره فولاد از استخراج مواد اولیه تا تولید محصولات نهایی، از اصلیترین محورهای رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشور به شمار میآید؛ چراکه این زنجیره با درهمتنیدگی و ارتباط تنگاتنگی که با صنایع مختلف دارد، بستر مناسبی را برای خلق ارزش و اشتغالزایی فراهم میآورد. با توجه به این مسئله در سالهای اخیر سرمایهگذاری قابلتوجهی برای توسعه حلقههای مختلف زنجیره فولاد در کشور انجام شده؛ به طوری که امروز فولاد نه تنها بزرگترین صنعت غیرنفتی در کشور محسوب میشود بلکه بخش قابلتوجهی از درآمدهای ارزی کشور نیز بر عهده این صنعت است. حفظ و ارتقای چنین جایگاهی در اقتصاد کشور، مستلزم سرمایهگذاری متوازن و هدفمند برای توسعه حلقههای زنجیره ارزش و تمرکز بر جهش تولید و ارزشآفرینی است؛ موضوعی که مجتمع فولاد غدیر نیریز به عنوان یکی از بازیگران برجسته زنجیره فولاد کشور همواره به آن توجه ویژهای داشته و با تمرکز بر تولید محصولات با کیفیت، بهرهگیری از فناوریهای نوین و حرکت مستمر در مسیر توسعه پایدار و فراگیر در تلاش برای ایفای نقش پررنگتری در زنجیره بوده است. راهبردهای توسعهای این مجتمع حول چند محور اصلی شامل تکمیل زنجیره ارزش، احداث زیرساختهای انرژی و آب، بهینهسازی فرایندها و در نهایت به ثمر رسیدن توسعه پایدار تعریف میشوند. آنچه در این میان اهمیت دارد، مسیر هدفمندی است که مجتمع فولاد غدیر نیریز با تاکید بر تحقق آرمان جهش تولید و توسعه پایدار دنبال میکند؛ مسیری که هم به توسعه متوازن زنجیره فولاد کمک شایانی میکند و هم بستر مناسبی را برای خلق ارزش افزوده بیشتر فراهم میآورد.
در خصوص اقدامات این مجتمع در زمینه تکمیل زنجیره ارزش توضیحاتی ارائه بفرمایید.
مجتمع فولاد غدیر نیریز یکی از هفت طرح استانی در راستای تکمیل و توسعه متوازن زنجیره فولاد محسوب میشود که فعالیت خود را با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی آغاز کرد و امروز با تولید بیش از ظرفیت اسمی، به یکی از تامینکنندگان استراتژیک ماده اولیه صنعت فولاد کشور تبدیل شده است. ظرفیت بالای تولید و استفاده حداکثری از آن و نیز بهکارگیری فناوریهای جدید، از جمله نقاط قوت این مجتمع برشمرده میشود که منجر به رشد تولید و خلق ارزش افزوده شده است. با این وجود، مجتمع فولاد غدیر نیریز به عنوان یکی از فعالان حلقههای میانی زنجیره، مسیر توسعه خود را در جهت جهش تولید و نقشآفرینی پررنگتر در زنجیره فولاد کشور ترسیم کرده است و در این مسیر به توسعه متوازن زیرساختها، افزایش بهرهوری و دستیابی به توسعه پایدار توجه ویژهای دارد. تکمیل حلقههای بالادستی و پاییندستی زنجیره فولاد، برنامه توسعهای محوری مجتمع فولاد غدیر نیریز برای خلق ارزش مضاعف در زنجیره فولاد کشور به شمار میآید. در این راستا، احداث واحد فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن شمش و با هدف تکمیل زنجیره و ارزشآفرینی بیشتر در دستور کار قرار گرفته بود که پس از ۱۶ سال وقفه، در نهایت با سرمایهگذاری و برنامهریزی در اردیبهشت ماه سال جاری به بهرهبرداری رسید و اولین محموله شمش فولاد این مجتمع به شهرستان میانه ارسال شده است. راهاندازی واحد فولادسازی مجتمع فولاد غدیر نیریز را میتوان نمادی از خودکفایی با اتکا به توان داخلی و بهرهگیری از دانش و فناوری نوین در عرصه رقابت دانست؛ چراکه برنامههای اجرایی و بهرهبرداری از آن با اتکا به این موارد مهم صورت گرفته است.
پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، از دیگر اقدامات مهم برای تامین پایدار مواد اولیه برای واحد فولادسازی به شمار میآید که طی دو فاز اجرایی خواهد شد؛ اگرچه مجتمع فولاد غدیر نیریز با تکیه بر نقاط قوت و همت و تلاش کارکنان خود توانسته است تولید بیش از ظرفیت اسمی را محقق کند اما باید در نظر داشت که برای تحقق برنامههای تولید در واحد فولادسازی به تامین مواد اولیه کافی نیاز دارد که این مسئله در قالب پروژه افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی، با مشارکت شرکت مهندسی معادن و فلزات اجرایی خواهد شد. با تزریق گاز اکسیژن به کوره احیا، در فاز اول ظرفیت تولید آهن اسفنجی به یک میلیون تن و سپس به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال افزایش مییابد. پروژه احداث واحد گندلهسازی با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن، یکی دیگر از طرحهای توسعهای مجتمع فولاد غدیر نیریز در راستای تکمیل زنجیره ارزش برشمرده میشود که اقدامات لازم برای اجرایی شدن آن در دستور کار قرار گرفته است. این پروژه تاکنون پیشرفت ۳۵ درصدی داشته و با توجه به اهمیت و جایگاه آن در تکمیل زنجیره این مجتمع، برنامهریزی هدفمندی برای تکمیل و بهرهبرداری آن در دستور کار قرار گرفته است.
اقدامات و برنامههای تکمیل و توسعه زنجیره ارزش مجتمع فولاد غدیر نیریز در همین نقطه متوقف نشده است و ورود به حلقههای بالادستی و تملک محدودههای معدنی نیز از راهبردهای توسعهای این مجتمع به شمار میآید. تملک معدن خشومی با ذخیره ۲۰ میلیون تن سنگآهن، نقطه آغاز ورود به حوزه بالادست و بخش معدن محسوب میشود که در حال حاضر عملیات اکتشاف و گمانهزنی در این معدن در حال انجام است. با شروع عملیات استخراج و معدنکاری و راهاندازی واحد گندلهسازی، احداث واحد تولید کنسانتره سنگآهن نیز در دستور کار مجتمع فولاد غدیر نیریز قرار میگیرد. با توجه به اهمیت این پروژه در حفظ پایداری تولید و تکمیل زنجیره ارزش، اقدامات لازم برای تامین منابع مالی و خریداری تجهیزات در زمان مناسب صورت میپذیرد. علاوه بر پروژههای متنوع و هدفمندی که در راستای تکمیل زنجیره ارزش و تامین پایدار خوراک واحدهای تولید انجام شدهاند، واحد پلنت اکسیژن با ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعب نیز برای تامین اکسیژن مورد نیاز واحد احیا به بهرهبرداری رسیده است. تملک معدن آهک در نزدیکی مجتمع به منظور تامین آهک مورد نیاز واحد فولادسازی نیز در دستور کار قرار دارد و با توجه به برنامهریزیها و اقدامات فراگیر صورتگرفته در مجتمع فولاد غدیر نیریز، پیشرفت و توسعهای فراگیر برای این مجتمع طی آیندهای نزدیک محقق خواهد شد.
با توجه به تشدید چالش ناترازی انرژی، مجتمع فولاد غدیر نیریز چه اقداماتی را در راستای مقابله با این معضل انجام داده است؟
جهش تولید و توسعه پایدار چشمانداز نقشآفرینی مجتمع فولاد غدیر نیریز در زنجیره فولاد کشور به شمار میآید؛ موضوعی که موجب شده است تا برنامهریزیهای ساختاریافتهای برای تامین تمامی نهادههای تولید در قالب طرحها و پروژههای توسعهای و زیرساختی در دستور کار قرار بگیرند تا جهش تولید با کمترین دغدغه و چالش محقق شود. نظر به اینکه تامین پایدار انرژی، یکی از مهمترین چالشها و عدمقطعیتهای زنجیره فولاد کشور طی سالهای اخیر بوده است و بعضا مانع از تحقق برنامههای تولید فعالان این صنعت شده، مجتمع فولاد غدیر نیریز نیز همگام با اجرای پروژههای تکمیل زنجیره و افزایش ظرفیتهای تولید، خریداری سهام نیروگاه برق خورشیدی کوشک را در دستور کار قرار داده است. خرید سهام این نیروگاه، که ظرفیت آن در فاز نخست برابر با ۱۰ مگاوات بوده و در فاز دوم به ۵۰ مگاوات خواهد رسید، اقدام هوشمندانهای برای پاسخگویی به الزام تولیدکنندگان به مشارکت در توسعه ظرفیتهای انرژی پاک برشمرده میشود. از طرفی، نیروگاه خورشیدی اولین گام برنامهریزی شده مجتمع فولاد غدیر نیریز در مسیر تحقق اهداف توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی به شمار میآید و میتواند در رفع بخشی از ناترازیهای انرژی موثر واقع شود. با توجه به محدودیت نیروگاههای خورشیدی در تامین برق در تمام فصول سال، این مجتمع احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۵۶ مگاوات را نیز در دستور کار قرار داده است که با سرمایهگذاری بالغ بر ۶۰ میلیون یورو در قالب پروژه درونگروهی با مشارکت گروه سرمایهگذاری غدیر و هلدینگ برق و انرژی غدیر به بهرهبرداری خواهد رسید.
آب پایدار مورد نیاز مجتمع فولاد غدیر نیریز با توجه به آببر تولید فولاد چگونه تامین میشود؟
مجتمع فولاد غدیر نیریز با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی ناحیه فعالیت خود، موضوع تامین آب را در اولویت قرار داده و اقدامات و برنامههای متنوعی را در این راستا با هدف ایجاد زیرساختهای آبی برای استفاده از منابع غیرمتعارف به انجام رسانده است. در حال حاضر چند پروژه مهم با هدف تامین آب شرب مناطق اطراف و توسعه زیرساختهای آبی اجرایی شدهاند که از جمله مهمترین آنها میتوان به افتتاح خط انتقال آب خلیج فارس به مجتمع فولاد غدیر نیریز اشاره کرد. این پروژه با لولهگذاری به طول ۱۱۰ کیلومتر طی مدت ۶ ماه که خود رکوردی کمنظیر برای توسعه چنین ظرفیتی محسوب میشود، به بهرهبرداری رسید و امروز از آب منتقل شده به منظور تامین آب واحدهای تولید این شرکت استفاده میشود. از دیگر پروژههای آبی اجرا شده توسط مجتمع فولاد غدیر نیریز، میتوان به ساخت مخزن آب با ظرفیت یک هزار مترمکعب در شهرستان قطرویه اشاره کرد؛ پروژهای که ساخت آن در کمتر از یک سال انجام شده است و نقش بیبدیلی در تامین آب شرب مورد نیاز این شهرستان ایفا میکند.
مجتمع فولاد غدیر نیریز خط انتقال آب سد چشمه عاشق به روستای ریزآب را نیز به طول پنج کیلومتر به بهرهبرداری رسانده است که پروژه بسیار مهمی در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی این مجتمع در منطقه قلمداد میشود. در واقع مجتمع فولاد غدیر نیریز با برنامهریزی هدفمند و سرمایهگذاری در پروژههای زیرساخت آب توانست از حقآبه خود از این سد صرف نظر کرده و از منابع دیگری برای تامین آب مورد نیاز کارخانه استفاده کند. در این راستا، تصفیهخانه پساب صنعتی مجتمع فولاد غدیر نیریز راهاندازی شده است تا بخشی از آب مورد نیاز کارخانه از منابع غیرمتعارف تامین شود. این پروژه نیز نه تنها یک گام مهم و ارزشمند در راستای مسئولیت اجتماعی محسوب میشود بلکه اقدامی هوشمندانه در خصوص تحقق اهداف زیستمحیطی و توسعه پایدار به شمار میآید.
در ارتباط با اقدامات مجتمع فولاد غدیر نیریز در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی توضیحاتی ارائه بفرمایید.
مجتمع فولاد غدیر نیریز در راستای ایفای نقش پررنگتر خود در حوزه مسئولیت اجتماعی، علاوه بر پروژههای مذکور در سال جاری پروژه دریاچه مصنوعی و پارک پیرامونی را در فاز اول مجتمع فرهنگی، ورزشی و آموزشی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به بهرهبرداری رسانده است که از آب آن در راستای آبیاری باغها و زمینهای کشاورزی استفاده خواهد شد. در مراحل بعدی این پروژه، سالنهای ورزشی چندمنظوره، سالن کنفرانس، استخر سرپوشیده و خوابگاههای ورزشی در دست ساخت و احداث قرار دارند تا به این ترتیب مجتمع فولاد غدیر نیریز نقشی ماندگار و اثربخش در توسعه فرهنگی شهرستان نیریز داشته باشد. بنا بر آنچه بیان شد، مجتمع فولاد غدیر نیریز توسعه همهجانبه و فراگیر در زنجیره فولاد را به موازات برنامهها و پروژههای زیرساختهای انرژی و آب که نقش ویژهای در بسترسازی برای تولید پایدار و نیز ایفای مسئولیت اجتماعی این شرکت دارند، دنبال میکند؛ پروژههایی که نه تنها بستر مناسبی را برای جهش تولید و خلق ارزش مضاعف این مجتمع فراهم میآورند بلکه به بهبود شرایط اقتصادی و کیفیت زندگی مردم منطقه و ارزشآفرینی اجتماعی و حل معضلات منطقهای نیز منجر میشوند.